публикувано от Юлия Славчева
по рецепта на Севдалина
Талапията е бяла риба, без кости, без мирис, филето й е много крехко и сочно, приготвя се бързо и лесно, диетична е. Рецептата е чудесна за домакини, които не разполагат с време да стоят часове в кухнята - такива, като мен!
Талапията е известна още от 2500 години. За нея се споменава в Библията - апостол Петър е ловил талапия.
РЕЦЕПТАТА:
ПРОДУКТИ:
-няколко филета бяла риба Талапия (става и с друг вид бяла риба - може и Пангасиус)
-сол
-черен пипер
-1 глава чесън
-краве масло
ПРИГОТВЯНЕ:
намазвате тавичката със зехтин
подреждате филенцата
посолявате ги и ги поръсвате с черен пипер
нарязвате много наситно 1 глава чесън (може и с преса) и намазвате всяко филе с много чесън
върху всяко филе слагате бучка масло
печете във фурната -на 200 градуса -10-15 мин.- докато филето стане златисто
Гарнитурата може да е задушени зеленчуци, картофена салата или свежа салата
Поднася се с изстудено бяло вино
Изненадайте любимия човек с тази изключително вкусна , лека и изискана вечеря. Ако изобщо не можете да готвите, ще хвърлите в шок хората около вас, как сте успели да направите това.
Запомнете: хубавите неща са най-простите неща!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар