по рецепта на Дон Пашкуале
публикува: Юлия Славчева
Продукти за 6 порции:
5 рака
1 кг изрезки от сьомга, скат, есетра (глава, опашки и др.)
2 моркова
2 картофа
1 чушка
1 глава лук
няколко домата чери
кисели маслини (каперси)
подправки: сол,черен пипер, дивесил, риган, къри, пресен джоджен и магданоз,
2 сухи люти чушки (стрити - или чили)
Начин на приготвяне:
В 3 литра вода сваряваме рибата (10-15 мин.)
Вадим рибата от бульона и я обезкостяваме.
Към бульона добавяме: моркови, лук, чушка, картофи - нарязани на ситно;
обезкостената риба - така ври на тих огън 10-15 мин.
Добавяме маслини, чери, раци, всички подправки - варим още 20 мин.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Към супичката върви една малка ракийка, може и сливова с лед.
Ха наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар