понеделник, 19 септември 2011 г.

рибена чорба от сьомга,скат,есетра и раци

по рецепта на Дон Пашкуале
публикува: Юлия Славчева

Продукти  за 6 порции:

5 рака
1 кг изрезки от сьомга, скат, есетра (глава, опашки и др.)
2 моркова
2 картофа
1 чушка
1 глава лук
няколко домата чери
кисели маслини (каперси)
подправки: сол,черен пипер, дивесил, риган, къри, пресен джоджен и магданоз, 
                     2 сухи люти чушки (стрити - или чили)

Начин на приготвяне:

В 3 литра вода сваряваме рибата (10-15 мин.)
Вадим рибата от бульона и я обезкостяваме.
Към бульона добавяме: моркови, лук, чушка, картофи - нарязани на ситно; 
                                            обезкостената риба - така ври на тих огън 10-15 мин.
Добавяме маслини, чери, раци, всички подправки - варим още 20 мин.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Към супичката върви една малка ракийка, може и сливова с лед.  
Ха наздраве!


              

Няма коментари:

Публикуване на коментар