събота, 19 ноември 2011 г.

Време за луканки, червено вино , кисело зале...и малко семеен уют

Време за луканки, червено вино , кисело зале, сарми,  бахур, разговори на маса, спомени за миналата Коледа, ходене на гости на роднини в провинцията  в неделя, сваляне ,със задоволство, на пълни касетки с ябълки, компоти, туршии, истински яйца от свободолюбиви кокошки , 1-2 тикви за колорит...и всичко това екологично чисто!!!  Поглеждаш скришом комшията с любопитство , а той какво разтоварва.
Запълваш пространството с битови атрибути, вече ти е спокойно, че ще изкараш зимата на топличко, мухайки на воля, успокоен, че в храната ти няма токсини, поне не много, а и знаеш произхода й.
Време за духовно израстване - най-после да прочетеш купчината интересни книги, които си си набелязал, да научиш един език нов до пролетта, да имаш време да мечтаеш къде да попътуваш на пролет и да общуваш със себе си. Да избереш да си Вселена и да се радваш на добротата , силата и свободата,с които те изпълва това чувство.
Ей такива хаотични мисли ми се въртят в момента. Как  тръгваш от бахура и стигаш до Вселената и душата. Ами то човек като е сит, може да мисли и за по-възвишени неща,
Изключвам йогите -на тях им стига връзка магданоз, и ония ,които се хранят със слънцето - те това е  перпетуум мобиле!

Няма коментари:

Публикуване на коментар