Да се телепортираме за малко в Япония
и да поглезим вкуса си с нещо екстравагантно
и създаващо невероятен уют в настъпващите
зимни дни.
Рецепта на RAW NOMAD
Рамен с патица съставки :
1.Бульон:
лук, морков, целина, фенел (резене), пащърнак, телешки фонд, пилешки бульон, сол, черен пипер.
Всичко се нарязва на едро и се вари заедно 1 час.
2. Отделно се приготвя патешко филе (цялото ) , като се запържва в малко зехтин, чесън и мащерка, до стопяване на мазнината от кожата, обръща се и се запържва от другата страна.
Вместо патешко може да се направи със свинско или телешко филе.
Допича се във фурна на 180 градуса за 7-8 мин. Филето се нарязва на филийки.
3. Гъби Шейтаке се запържват в масло и чесън.
4. Рамен нудли се сваряват .
5. Японски соев сос и гъбен соев сос се слагат в малък съд, докато сместа заври и се добавя настърган джинджифил .
6. Гарниране : соеви кълнове, грахови кълнове , варено яйце, люта чили чушка, зелен лук
Плейтване:
В голяма дълбока купа за рамен се налива горещ бульон и към него се добавя 1-2 лъжици соя с джинджифил, добавят се нудлите, подрежда се месото на филийки, гъбите, кълновете, пресен зелен лук, нарязан на ситно, люта чили чушка на ситно, половин варено яйце , кориандър.
Консумира се с бамбукови пръчки.
Потекоха ли ви слюнките , замаяхте ли се от ароматите и вкусовете?
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар