неделя, 18 октомври 2020 г.

Рамен с патица - Raw Nomad


 Да се телепортираме за малко в Япония 

и да поглезим вкуса си с нещо екстравагантно

и създаващо невероятен уют в настъпващите 

зимни дни. 

Рецепта на RAW NOMAD

Рамен с патица съставки :

1.Бульон:

лук, морков, целина, фенел (резене), пащърнак, телешки фонд, пилешки бульон, сол, черен пипер.

Всичко се нарязва на едро и се вари заедно 1 час. 

2. Отделно се приготвя патешко филе (цялото ) , като се запържва в малко зехтин, чесън и мащерка, до стопяване на мазнината от кожата, обръща се и се запържва от другата страна.

Вместо патешко може да се направи със свинско или телешко филе.

Допича се във фурна на 180 градуса за 7-8 мин. Филето се нарязва на филийки.

3. Гъби Шейтаке се запържват в масло и чесън.

4. Рамен нудли се сваряват .

5. Японски соев сос  и гъбен соев сос се слагат в малък съд, докато сместа заври и се добавя настърган джинджифил .

6. Гарниране : соеви кълнове, грахови кълнове , варено яйце, люта чили чушка, зелен лук

Плейтване:

В голяма дълбока купа за рамен се налива горещ бульон и към него се добавя 1-2 лъжици соя с джинджифил, добавят се нудлите, подрежда се месото на филийки, гъбите, кълновете, пресен зелен лук, нарязан на ситно, люта чили чушка на ситно, половин варено яйце , кориандър.

Консумира се с бамбукови пръчки.

Потекоха ли ви слюнките , замаяхте ли се от ароматите и вкусовете?

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар