петък, 15 юли 2011 г.

ПРИСТРАСТЕНОСТ

текст : Юлия Славчева

Kолко видове пристрастеност познавате? Колко пристрастени има?
Разликата е, че някои неща, към които сме пристрастени , ги знаем, а за други изобщо не подозираме. 
Наркоманите не осъзнават, че не могат без наркотици, алкохолиците - без алкохол, нимфоманките - без секс, ти - без пари, аз - без теб.
Има хора , пристрастени към това, да изглеждат добре; други посещават всеки клуб, всяко парти; трети-да ги мислят за добри;четвърти - да се хранят с емоции. Всеки неусетно се пристрастява към нещо. Нещо, което му помага да живее и го убива в същото време.
Трудно е да признаеш, че си зависим от нещо. Никой не обича да е слабак и да изглежда като слабак. Затова е цялата тази маскировка: тежък грим, дизайнерски дрехи , надменни пози, високи положения, към които се стремим. Трупаме вещи и си мислим, че сме по-сигурни, по-неуязвими, заглушаваме страховете си, че ще загубим всичко, затова се презапасяваме, затлачваме се с глупости и празнота.
Не сме достатъчно силни, за да разберем кой/какво стои зад всичко това. Нещо ни манипулира и ни тласка да се пристрастяваме към разни неща.
Аз страдам от най глупавата пристрастеност - да се привързвам към хората около мен.
Най- страшно е да осъзнаеш, че Можеш без някого.Само ти си си нужен. 
Всеки човек е една микро-Вселена - вътре имаш всичко необходимо, за да оцелееш и да правиш каквото си искаш. Това, с теорията за изгубената половинка, е BULLSHIT! 
Вече не приемам всяка теория за чиста монета. Има хиляди гледни точки. Нещата не са такива, каквито изглеждат. 
Двама души се срещат, за момент мислят и чувстват по един начин, после тръгват свободно в пространството...Много е важно, да не останеш с грешното убеждение, че нещо трябва да задържиш, да се бориш,  да остане при теб. 
Нищо не ти е нужно. Само мигът сега е истински, после не съществува. Остава само заблуждението, че продължава.
Отърви се от всяко нещо, което те кара да го имаш. В мига, в който устеш ,че те подмамва, още тогава му обърни гръб...И ще бъдеш СВОБОДЕН...поне за малко. До следващата примамка и следващото отстояване.
Всяко качване е и падане.
Всяко невинно действие носи след себе си последици.
Не се заблуждавай, че ще опиташ само малко и няма да те засегне.
Ти вече си засегнат, щом го желаеш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар