неделя, 31 юли 2011 г.

МИДИ ОТ ОСТРОВ СКИАТОС

по рецепта на главния готвач Дон Пашкуале:

1 кг черни миди с черупки                                         
1/2 глава червен лук
5-6 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 с.л. горчица
2-3 с.л. песто
2-3 листенца пресен джоджен
2-3 листенца пресен дивесил
мащерка
къри
майорана 
чубрица
сол
черен пипер
1/2 бутилка сухо бяло вино
20-50 гр узо
пресен копър

                                                     Приготвяне:

Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в зехтин.Добавяме горчица,песто,вино,узо,миди, всички подправки.Захлупваме в голяма тенджера. Варим 10-15 мин.до пълно отваряне на мидите.Накрая добавяме ситно нарязан копър.
Поднасяме в голяма стъклена купа.
Сервираме и изстудено бяло вино.
Наздраве! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар